IT Plus® Variobox SP

IT Plus® Variobox SP

Flexibel infiltratiesysteem met een doorlaatcoëfficiënt van › 63% Variabel in hoogte op te bouwen (per 100 mm)
Zeer geschikt bij hoge
grondwaterstanden

Variobox-SP-ITplus-Htw

Duurzaam
regenwaterbeheer-
en management.

 

Extreem hoge stabiliteit SLW60 (1 meter dek)

Flexibele inbouwmogelijkheden

Ideaal voor oppervlakte- en volumeberging

100% compatibel met IT Plus® Controlbox

Optioneel met verdeel-/inspectie- en
onderhoudskanaal tot DN 175 mm

De ingezette weg in de ontwikkeling van zwaar belastbare, functioneel doorontwikkelde bergings- en infiltratiesystemen wordt met deze IT Plus® Variobox SP blijvend gevolgd.

Met een onverslaanbare prijs/kwaliteitverhouding zet ons systeem nieuwe maatstaven neer. Alleen of in combinatie met onze IT Plus® Controlbox is het systeem in talrijke varianten toe te passen, waarbij grootte, geometrie en functionaliteit geen issues meer zijn.

 

Uniek voor de infiltratiemarkt, want wij kunnen de boxen in standaard hoogtes van 100 tot 600 mm produceren. Door de extreme belastbaarheid en het innovatieve productieproces, als ook volumeopslag biedt het systeem de mogelijkheid om op grote dieptes, of met een zeer geringe inbouw- hoogtes te werken. Dit betekent dat er minder grond ontgraven hoeft te worden wat aanmerkelijke kostenbesparingen met zich meebrengt. Het systeem is uiteraard ook te gebruiken als berging, waarbij afwatering gereguleerd kan worden en het als tijdelijke wateropslag gebruikt kan worden. Er dient dan een EPDM-folie in plaats van het reguliere geotextiel gebruikt te worden.

Download het productblad voor meer info over de IT-Plus® Variobox SP

Download hier de bestektekst van de de IT-Plus® Variobox SP

In verhouding tot de klassieke afwateringssystemen (grind en drainagepijpen) heeft dit systeem veel meer voordelen dan men zich kan voorstellen:

› Een zeer lage aanschafprijs
› Hoge kwaliteit en levensduur (minimaal 50 jaar)
› Vooral een hoog opname- en uittredingspercentage

 

Alle IT Plus® producten zijn eenvoudig met elkaar te combineren.

 

Verdere functiekenmerken zijn: verbindingsmogelijkheden zowel horizontaal als verticaal, extreme belastbaarheid op zeer lage inbouwhoogte, een grote opslagcapaciteit van 95%, driedimensionaal waterdoorlatend, met aan alle kanten aansluit- en verbindingsmogelijkheden, van DN 160. Daarnaast is het IT Plus® Variobox SP systeem 100% compatibel met de IT Plus® Controlbox en biedt legio varianten, vooral voor onderhoud en inspectie.